el llibre blau de nebo

el llibre blau de nebo

de Manon Steffan Ros

L’Autora gal.lesa Manon Steffan Ros (1983) ens regala un dels llibres més bonics, dolços, plens de vida, de tendresa i de poesia que he llegit en els darrers temps. Amb una sensibilitat extraordinària, amb una llengua bella i nítida, ens explica la història d’una mare i un fill que s’han quedat (literalment) sols en un poblet de Gal·les després que un gas tòxic hagi destruït la vida a la terra. Llegirem les paraules de la mare i el fill, que comparteixen un quadern blau on expliquen la seva vida en aquells temps estranys de final del món. La poesia, la puresa i la bellesa enorme de la naturalesa i sobretot la immensitat de l’amor que senten l’un per l’altre i per la vida són encisadors i ens transporten cap a la valoració profunda de les coses de veritat bones i importants de la vida… Llegiu-lo!

_No pateixis , vida meva. _ La petita Dwynwen va moure una miqueta la mà i m’acaronava l’espatlla ossuda amb el seu petit polze cansat_. Quan vingui el bon temps et posaràs bona. Esclar que sí. I aviat tornaran les flors, les margalides, les roselles grogues i les dents de lleó.

-Mama_ va contestar la Dwynwen amb aquella veu petita que no havia tingut l’oportunitat que es mereixia de dir gaires paraules.

(pàg. 121)

Deixa un comentari